Sign Up

Înscrieți-vă pe platforma noastră pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.

Sign In

Conectați-vă la platforma nostră pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.

Forgot Password

Ți-ai pierdut parola? Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi un link și vei crea o nouă parolă prin e-mail.

Please type your username.

Please type your E-Mail.

Please choose an appropriate title for the question so it can be answered easily.

Please choose the appropriate section so the question can be searched easily.

Please choose suitable Keywords Ex: question, poll.

Type the description thoroughly and in details.

Choose from here the video type.

Put Video ID here: https://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs Ex: "sdUUx5FdySs".

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

Ședința de guvern din 8 aprilie

Nicolae-Ionel Ciucă: Bună ziua! Începem ședința de guvern de astăzi pentru că nu am reușit, în ședința de miercuri, să finalizăm procedurile care vizau reglementarea modului în care cetățenii români, persoane fizice, pot să beneficieze de recuperarea sumelor pe care le cheltuie cu cazarea cetățenilor ucraineni. Prin Hotărârea de Guvern de astăzi am stabilit ca, din Fondul de rezervă al Guvernului, să alocăm 45 de milioane de lei, astfel încât, în perioada următoare, cetățenii români care găzduiesc cetățeni ucraineni vor putea să beneficieze de recuperarea banilor cheltuiți cu cazarea, în valoare de 50 de lei pe zi; este reglementată, de asemenea, recuperarea sumelor cheltuite cu hrana. În felul acesta, acoperim întreg pachetul de măsuri pe care l-am asumat la nivelul Guvernului.

Tot astăzi, reglementăm, prin ordonanță de urgență, modul în care implementăm acea măsură care face parte din pachetul asumat la nivelul Guvernului pentru modernizarea și digitalizarea relației dintre statul român și mediul de afaceri. Astfel, radarul mărfurilor va intra în funcțiune, și, în felul acesta, considerăm că mediul de afaceri va beneficia pentru că reducem partea birocratică a activităților și, totodată, la nivelul statului, vom avea un mijloc de monitorizare și reducere a tot ceea ce poate să însemne transportul de mărfuri cu risc ridicat fiscal; considerăm, așa cum am discutat, că, prin acest mod, vom reuși să aducem bani în plus la bugetul de stat, bani care ne sunt foarte necesari pentru tot ceea ce poate să însemne măsurile pe care noi dorim să le implementăm în domeniul economico-social, astfel ca, luni, așa cum ne-am angajat în coaliție, să putem să venim cu pachetul de măsuri economico-sociale sprijin pentru România, să putem să continuăm să sprijinim mediul de afaceri, să protejăm locurile de muncă, să protejăm cetățenii vulnerabili și să diminuăm impactul efectelor crizei generate de creșterea prețurilor la energie, la gaze naturale, precum și impactul războiului din Ucraina.

Vă mulțumesc!

Sursa: Guvernul României

Articole Similare

Lasă un comentariu